De verkoopcijfers van de Playstation 4 zijn erg goed gebleken. In maart van dit jaar waren er al meer dan 6 miljoen consoles verkocht. Zo bleek toen tijdens een presentatie van Chris Norden. Norden is “Senior Staff Developer Support Engineer” bij Sony. Hij zei dat de behaalde verkoopcijfers geen verrassing voor hem waren, de verkoopcijfers van de PS4 camera waren dit echter wel.

Hoge verkoopcijfers PS4 camera

Aan het begin van dit jaar werd de Playstation Camera zelfs zo’n groot succes dat hij bijna overal was uitverkocht. De meest opvallende statistiek is dat 15% van de mensen die een Playstation 4 kopen ook een PS4 camera kopen. Dit betekend dat er in maart van dit jaar al bijna een miljoen camera’s werden verkocht.

Deze verkoopgetallen zijn extreem hoog en zelfs Sony was even verbaasd dat de verkoop zo goed liep. Hierdoor kon de levering van PS4 camera’s niet op tegen de vraag. De grote vraag is echter waarom de PS4 camera nu zo populair is. De vorige edities van MOVE op de Playstation waren namelijk nooit een groot succes. Daarnaast zijn er nog niet veel games waarbij de PS4 camera gebruikt kan worden.
ps4 camera

Waarom de PS4 camera zo’n succes is

Elke nieuwe Xbox One beschikt standaard over een Kinect systeem. Gebleken is dat veel consumenten deze optie omarmen en het geluid- en bewegingssysteem een goed verkooppunt is. Blijkbaar willen veel PS4 gebruikers niet het gevoel hebben dat zij iets missen tegenover de Xbox One gebruikers. De PS4 camera heeft namelijk veel opties die Kinect van Microsoft ook heeft.

Playstation Playroom

Een andere reden waarom de PS4 camera zo populair is, is de Playroom. Iedereen die een PS4 aanschaft kan gratis gebruik maken van deze Playroom waar minigames gespeeld kunnen worden. Echter is de Playstation Playroom alleen toegankelijk met een PS4 camera. Veel gezinnen met jonge kinderen schaffen daarom een camera aan.

Denken aan de toekomst

Tenslotte willen mensen gewoon niet het gevoel hebben dat zij iets missen. Zij denken: wie weet wat er in de toekomst allemaal mogelijk is met de PS4 camera? Sommige praten zelfs over de mogelijkheden voor virtual reality (Morpheus).

Beste aanbieders PS4 camera

1Bol.com Dualshock 45 sterrenps4 camera klein
2Nedgame Dualshock 45 sterrenps4 camera klein
3Conrad Dualshock 44 half sterrenps4 camera klein
4Media Markt Dualshock 44 half sterrenps4 camera klein
5Otto Dualshock 44 half sterrenps4 camera klein
6Intertoys Dualshock 44 sterrenps4 camera klein
7Bart Smit Dualshock 44 sterrenps4 camera klein
8Wehkamp Dualshock 43 half sterrenps4 camera klein
9Coolblue Dualshock 43 half sterrenps4 camera klein

Aanbieding van de maand