De meeste PS4 gebruikers dan het met elkaar eens dat de DualShock 4 een grote vooruitgang is ten opzichte van haar voorgangers. Er zijn veel nieuwe mogelijkheden als een ingebouwde speaker en touchpad. Ook is de ergonomie van de PS4 controller verbeterd waardoor hij nog beter in de hand ligt. Ook zijn er een aantal opvallende desgins voor de Playstation 4 controller uitgebracht zoals de Urban Camouflage print. Er is echter een nieuwe trend onder PS4 gebruikers, namelijk PS4 controllers customizen. Dit wil zeggen dat het uiterlijk van de controllers door de gebruiker zelf worden aangepast.

PS4 controller LED licht mod

Het LED-licht op de DualShock 4 is een van de vele nieuwe opties. Elke speler krijgt een eigen kleur wanneer er met meerdere PS4 controllers op één console wordt gespeeld. Speler 1 is altijd blauw. Het LED-licht op de PS4 controller staat altijd aan en kan alleen minder fel worden gezet. Dit heeft een aantal enthousiaste PS4 gebruikers op een idee gebracht. De vorm van het LED-licht kan namelijk aangepast worden wanneer de controller uit elkaar wordt gehaald.

Een controller uit elkaar halen is een riskante onderneming. Een PS4 controller kost al snel 60 euro en wanneer je de controller demonteert vervalt de garantie. Dit heeft echter veel gebruikers er niet van weerhouden om toch aan de slag te gaan met modden. En het moet gezegd worden, er zijn een aantal verbluffende resultaten! Hieronder kan je enkele voorbeelden zien van aangepaste PS4 controllers.

ps4ledmod4
ps4ledmod3

PS4 controller customizen

De PS4 controller is op dit moment te koop in vijf verschillende kleuren. Zo is er een PS4 controller wit maar ook rode, blauwe, zwarte en urban PS4 controllers. Hoewel dit relatief veel is, willen veel gebruikers toch meer keuze hebben. Het is daarom een trend om de kleur van je PS4 controller te veranderen. Er zijn op internet bij diverse aanbieders cases te verrkijgen die je kunt gebruiken als vervanger van het originele omhulsel van de DualShock4. Net als de LED-mod geldt hier ook dat de garantie vervalt wanneer je de controller aanpast. Toch is het zeker de moeite waard wanneer je weet waar je mee bezig bent!

Een PS4 controller customizen kent eigenlijk geen grenzen, Naast de kleur van de controller zelf kan ook de kleur van alle knoppen en de sticks worden aangepast. Dit vereist echter wel veel kennis van de PS4 controller en alle inwendige elektronica.

ps4kleurmod2
ps4kleurmod1

Beste aanbieders PS4 controller

1Bol.com Dualshock 45 sterrenps4 controller klein
2Nedgame Dualshock 45 sterrenps4 controller klein
3Conrad Dualshock 44 half sterrenps4 controller klein
4Media Markt Dualshock 44 half sterrenps4 controller klein
5Otto Dualshock 44 half sterrenps4 controller klein
6Intertoys Dualshock 44 sterrenps4 controller klein
7Bart Smit Dualshock 44 sterrenps4 controller klein
8Wehkamp Dualshock 43 half sterrenps4 controller klein
9Coolblue Dualshock 43 half sterrenps4 controller klein
10Toys r Us Dualshock 43 sterrenps4 controller klein

Aanbieding van de maand