Speaker Playstation 4 controller instellen

De Playstation 4 controller heeft enkele nieuwe functies. Een van de meest opvallende aanpassen is een ingebouwde speaker. Afhankelijk van de game die wordt gespeeld, kunnen chatgeluiden of in-game geluidseffecten worden weergegeven via deze luidspreker.

ps4speaker

Volume PlayStation 4 controller instellen

De speaker op de Playstation 4 controller is relatief klein. Toch kan dit kleine speakertje een flink volume produceren. Soms is dit volume niet in verhouding met het volume van de televisie. Het is daarom handig om te weten hoe je het volume van de PS4 controller kunt aanpassen. Het is zelfs mogelijk om het geluid uit de ingebouwde speaker volledig uit te schakelen.

Het volume van de luidspreker op de Dualshock 4 controller is eenvoudig te wijzigen. Door de PS-toets ten minste 1 seconde ingedrukt te houden komt er een klein menu in beeld. In dit menu staan de volgende items: Apparaten aanpassen, PS4 uitloggen, Standby Modus inschakelen en PS4 uitschakelen.

In dit menu selecteer je Apparaten aanpassen. Vervolgens komt er een nieuw menu tevoorschijn waar je diverse instellingen kunt doen. De bovenste optie wordt gebruikt voor het instellen van het volume van de Playstation 4 controller. Met behulp van de pijltjestoetsen kan het gewenste volume worden ingesteld. Het is ook mogelijk om het volume van de controller volledig uit te schakelen.

Overige PS4 controller audio instellingen

In het Apparaten aanpassen menu valt naast het luidsprekervolume nog meer in te stellen. Zo kan het volume van een headset die op de Dualshock 4 wordt aangesloten hier ook worden aangepast. Daarnaast kan ook worden bepaald er chatgeluiden of gamegeluiden via de PS4 headset uitgezonden moeten worden. Het is ook mogelijk om al het geluid via de headset te laten verlopen, zodat niemand verder last heeft van het geluid tijdens het gamen.