header_achter_2017

PS4 headset

Wanneer je aan het gamen bent op de PS4 wil je natuurlijk kunnen communiceren met je vrienden en andere gamers. Zo kan je taktieken overleggen of elkaar eens goed vertellen wie eigenlijk de baas is. Een PS4 headset is er in allerlei soorten en maten. Vaak voldoet de bijgeleverde headset niet aan de standaarden van veel fanatieke gamers. Wij hebben daarom de beste aanbieders van een Playstation headset voor jou op een rij gezet. Zo hoef je niet langer te zoeken naar een goede of goedkope PS4 headset.

Het is sinds de komst van de Dualshock 4 mogelijk om een headset direct op de controller aan te sluiten. De ingang op de PS4 controller is een normale 3,5mm ingang. Hierdoor kunnen bijna alle oordopjes gebruikt worden die je bijvoorbeeld ook voor een telefoon of muziek gebruikt. Om te communiceren met anderen is het natuurlijk wel noodzakelijk om oortjes met een microfoon te gebruiken. Daarnaast heb je om te kunnen chatten via de headset een Playstation Plus abonnement nodig.

ps4 headsets

Beste aanbieders PS4 headset

1Coolblue ps4 headset5 sterrenps4 headset klein
2Bol.com ps4 headset5 sterrenps4 headset klein
3Media Markt ps4 headset4 half sterrenps4 headset klein
4Bart Smit ps4 headset4 half sterrenps4 headset klein
5Wehkamp ps4 headset4 sterrenps4 headset klein
6Nedgame ps4 headset3 half sterrenps4 headset klein
7Otto ps4 headset3 half sterrenps4 headset klein
8intertoys ps4 headset3 sterrenps4 headset klein
9Conrad ps4 headset3 sterrenps4 headset klein

Wil je weten hoe je het volume van de PS4 headset en de ingebouwde speaker kunt veranderen? Lees dan hier ons blog waarin dit haarfijn wordt uitgelegd.

Surround Playstation 4 headset

Veel fanatieke gamers spelen tegenwoordig met een surround PS4 headset. Met een surround headset hoor je geluid vanuit diverse kanten. Een dergelijke headset is dus naast een communicatiemiddel ook de belangrijkste bron voor gamegeluiden.

Het grote voordeel van gamen met een surround headset, is dat je geluiden gewoonweg beter hoort. Zo heb je net die enkele seconden voorsprong op je tegenstander die het verschil tussen winnen en verliezen kunnen zijn. Daarnaast hebben andere mensen in de omgeving geen last van het geluid terwijl er wordt gespeeld. Er zijn diverse soorten surround PS4 headsets te koop. Zo worden er 5.1 en 7.1 headsets aangeboden.

PS4 headset kopen

Voor het kopen van een goed Playstation 4 headset moet je aan aantal zaken op een rij zetten. Er zijn namelijk zoveel headsets te koop dat het soms lastig is om een geschikt exemplaar te vinden. Het is daarom verstandig om jezelf af te vragen in welke situaties je de PS4 headset gaat gebruiken.

Het is helaas zo dat niet elke headset zomaar gebruikt kan worden op elke console. Hoewel de PS4 controller een universele ingang heeft voor een headset, wil dit nog niet zeggen dat elke headset deze ingang ook gebruikt. Let er dus eerst goed op of een bepaalde headset wel compatibel is met de PS4.

Daarnaast is het belangrijk om te bepalen of je draadloos of bedraag gebruik wil maken van de headset. Zoals gezegd is er de mogelijkheid om en gaming headset direct op de controller aan te sluiten. Bluetooth wordt echter ook nog steeds ondersteund als manier om een headset aan te sluiten. De voordeel van een snoer is dat je niet bang hoeft te zijn voor een lege accu. Het grote nadeel is dat een snoer in de weg kan gaan zitten tijdens het gamen.

Een draadloze PS4 headset heeft als grote voordeel dat er meer bewegingsvrijheid is. Met een Bluetooth headset kun je gerust heel de kamer rondlopen zonder verbinding te verliezen. Het nadeel is echter dat de accu op kan gaan. Daarnaast hebben veel mensen problemen met het werkend maken en houden van de Bluetooth verbinding.