Nieuwe PS4 controller V2 uitgebracht

Sinds enige tijd is de gloednieuwe PS4 controller V2 op de markt. Dit is de verbeterde versie van de normale Dualshock 4 controller. De PS4 controller V2 is samen met de PS4 Slim op de markt gebracht. Ook wordt deze nieuwe controller in bundel verkocht met de PS4 Pro versie. Lees in dit artikel over de verbeteringen van deze nieuwe PS4 controller.

Lichtbalk in touchpad

De meest opvallende verandering is de plaatsing van de LED lichtbalk. Voorheen was de LED-balk alleen te zien aan de voorkant van de controller. Bij de PS4 controller V2 schijnt het licht echter ook door het touchpad heen. Zo kun je dus ten alle tijden de lichtbalk zien, zonder de controller te hoeven draaien.

Verbeterd materiaal

Ook het materiaal van de nieuwe PS4 controller is verbeterd. Over de eerste versie van de controller kwamen hier namelijk relatief veel klachten over. De meest gehoorde klacht was dat de joysticks snel slijten. Sony lijkt goed te luisteren naar alle feedback, want dit probleem is bij de PS4 controller V2 aangepakt.

De joysticks hebben nu een lichtgrijze kleur en zijn gemaakt van duurzaam materiaal. Hierdoor zouden de sticks veel minder snel moeten slijten. Zo blijft de controller ook voor de meest eisende spelers nog in goede staat.

Minimale latency via USB

Volgens officiële berichten van Sony minimaliseert de PS4 controller V2 ook de vertraging tussen console en controller. Door de controller direct via USB te verbinden zal er nagenoeg geen vertraging, zogenaamde latency, meer optreden. Dit is goed nieuws voor mensen die vooral shooters en fighting games spelen.

Al met al zijn er dus genoeg redenen om over te stappen op de nieuwe PS4 controller. Op den duur zullen de eerste generatie controllers zelfs helemaal niet meer worden gemaakt.

ps4 controller v2

PS4 controller v2 kopen

1Bol.com Dualshock 45 sterrenps4 controller klein
2Nedgame Dualshock 45 sterrenps4 controller klein
3Conrad Dualshock 44 half sterrenps4 controller klein
4Media Markt Dualshock 44 half sterrenps4 controller klein
5Otto Dualshock 44 half sterrenps4 controller klein
6Intertoys Dualshock 44 sterrenps4 controller klein
7Bart Smit Dualshock 44 sterrenps4 controller klein
8Wehkamp Dualshock 43 half sterrenps4 controller klein
9Coolblue Dualshock 43 half sterrenps4 controller klein
10Toys r Us Dualshock 43 sterrenps4 controller klein