DualShock PS4 controller aansluiten op computer

De DualShock 4 controller is een van de meest geavanceerde console controllers ooit gemaakt. Daarnaast ligt hij perfect in de hand en kan een PS4 controller bij normaal gebruik jaren mee. Het is dan ook niet raar dat veel mensen de controller naast de console ook op de computer of laptop willen gebruiken voor hun games. In dit blog leggen wij kort maar krachtig uit hoe je makkelijk je PS4 controller kan aansluiten op de computer.

PS4 wireless USB adapter

Er zijn op dit moment twee manieren om de PS4 controller op de pc aan te sluiten. De makkelijkste manier is om de controller te verbinden met behulp van de PS4 Dualshock 4 USB Wireless Adaptor. Deze adaptor lijkt veel op een USB-stick. Door de PS4 adapter in je computer te steken, kan er eenvoudig een verbinding met de PS4 controller worden opgezet. Wil je weten waar je voordelig een PS4 USB-adapter kunt kopen? Kijk dan eens in onderstaand overzicht.

PositieAanbiederBeoordelingProduct
1Media Markt ps4 adapter5 sterrenps4 adapter klein
2Wehkamp ps4 controller5 sterrenps4 adapter klein
3Bol.com ps4 adapter5 sterrenps4 adapter klein
4Coolblue ps4 adapterps4 adapter klein
5Nedgame ps4 adapterps4 adapter klein
6Otto ps4 adapter4 sterrenps4 adapter klein
7Conrad ps4 adapter3 half sterrenps4 adapter klein
8Intertoys ps4 adapterps4 adapter klein
9Bart Smit ps4 controller 3 half sterrenps4 adapter klein

De PS4 controller kun je ook verbinden met de computer zonder de speciale PS4 wireless adapter. Er is een speciaal ontwikkeld tooltje om dit mogelijk te maken, namelijk DS4Tool. Deze tool is ontwikkeld door fans en dus niet gegarandeerd bug-vrij. Toch is het de makkelijkste manier om een PS4 controller op de pc aan te sluiten. De truc is om Windows de PS4 controller te laten herkennen als een Xbox 360 controller.

1. Xbox 360 Wireless Controller Driver installeren

De eerste stap die je moet nemen is het installeren van de Xbox 360 Wireless Controller Driver voor Windows. Deze driver zorgt ervoor dat Windows denkt dat jouw PS4 controller een Xbox 360 controller is. De driver is gewoon volkomen legaal te downloaden via de website van Microsoft.

Xbox360 Wireless Controller Driver

2. DS4Tool downloaden en uitpakken

De tweede stap die je moet nemen is het downloaden van de DS4Tool. Pak het bestand uit in de gewenste map waar je makkelijk bij kunt.

3. Virtual Bus Driver downloaden en installeren

Om de controller te laten werken op je computer moet er nog één laatste applicatie worden geïnstalleerd. Virtual Bus Driver bevindt zich in de map die je zojuist hebt uitgepakt. In deze map ga je naar het bestand ScpDriver.exe en dubbelklik je hierop om de applicatie te installeren. Wanneer de installatie voltooid is krijg je hier een melding van.

Virtual Bus Driver

4. DualShock 4 aansluiten op de computer

Nu is het het moment daar, je kunt de PS4 controller aansluiten op computer via een USB kabel op Bluetooth.

Om de controller via Bluetooth met de pc te verbinden moet je de controller in pairing mode zetten. Zorg ervoor dat je PlayStation 4 en je controller volledig zijn uitgeschakeld. Vervolgens houd je de ‘Share’ knop van de controller ingedrukt en druk je tegelijk op de PlayStation knop totdat het LED-licht aan de voorzijde knippert. Laat vervolgens de knoppen los en sluit de DualShock 4 aan op je computer zoals je dat ook met alle andere Bluetooth apparaten zou doen.

DS4Tool

5. DualShock 4 in gebruik nemen

Nu is het tijd om de tool DS4Tool in te schakelen. Ga naar de map waar je DS4Tool hebt geinstalleerd en voer het bestand uit. Wanneer je alles goed hebt gedaan herkent de tool de PS4 controller gelijk. DS4Tool is erg handig omdat je er allerlei zaken van je PS4 controller mee in kunt stellen.

Na deze stappen wordt de DualShock 4 door Windows herkent en kun je vrijuit gamen met je favoriete controller! Een PS4 controller kopen kun je voordelig via deze site.